Vaaliteemani

Nämä ovat lähellä sydäntä. Toivottavasti sinullakin.

Mielenterveyspalvelut kuntoon

Kymenlaaksossa tulee toteuttaa terapiatakuu – hoitoon viimeistään kuukauden kuluessa. Mielenterveyden häiriöt eivät odota! Panostukset varhaisessa vaiheessa maksavat itsensä moninkertaisena takaisin. Miksi emme voisi olla edelläkävijöitä, kun maan hallitus ei siihen pysty?

Uudistus maalin, ilman suurempia kolhuja

Sote-uudistuksen lopputulema on epäselvä, saammeko pidettyä nykyisen palvelutason? Mihin rahat riittävät? Pyhtäällä asiat toimivat ja ovat toimineet. Olen valmis hyödyntämään kasvualustani ja kokemukseni aluevaltuustossakin – tuomaan innovatiivisia ratkaisuja. Tavoitteena tulee olla, että uudistus viedään maaliin ilman sen suurempia menetyksiä.

Kestävää ja innovatiivista taloudenpitoa

Tulevalla hyvinvointialueella liikkuu satoja miljoonia. Ei ole yhdentekevää, kuka tämän rahapotin vartijana on. Tulen puhumaan vastuullisen taloudenpidon puolesta – kustannukset tulee pitää kurissa, ilman liiallista velkaantumista ja uusia veroja. Tarvitsemme innovatiivisia ratkaisuja, esimerkiksi yksityisen- ja kolmannen sektorin hyödyntämistä palveluiden tuottamisessa. Eikö tärkeintä ole, että ihminen saa nopeasti tarvitsemansa laadukkaan hoidon?

Toimiva hoito lähellä

Toimivaa hoitoa tulee olla saatavilla kohtuullisella etäisyydellä, eikä vain isoimmissa asukaskeskittymissä. Tämä vähentää arjen stressiä ja toimii vetovoimatekijänä. Lisäksi Kymenlaaksossa tulisi harkita perhelääkärimallia. Perheellä olisi oma lääkäri, joka tuntisi perheen historian ja tilanteen. Eikö olisi mukava, jos omaa lääkäriä voisi puhutella etunimellä?

Digipalvelut paremmin esille

Digitaalisuus on tätä päivää ja sen hyödyntäminen sote-palveluissa on osa toimivaa hoitoa, alustojen ja ohjeiden selkeydestä huolehdittaessa. Etävastaanotot voivat helpottaa potilaiden arkea ja lisätä ihmisten tasavertaisuutta. Digipalvelut mahdollistavat myös omahoidon ja valmennuksen – hyvinvoinnin lisäämisen. Miksi emme voisi kerätä kaikkia tarvittavia asioita vaikka yhteen sovellukseen monen eri sivuston sijaan?