Blogi

Ajatuksiani politiikasta ja maailmasta ympärillämme.

6. maaliskuuta, 2023 – Aleksi Kurki

Vakaa valtion talous on jokaisen paras ystävä

Rinteen hallituksen neuvotteluissa flappitaululle kirjoitettiin 2019, että “rahaa on”. Ja sen politiikan lopputuloksen näämme hallituskauden ollessa loppusuoralla. Marinin hallituksen lopputilissä on n. 40 miljardia lisää velkaa valtiolle. Pelkästään valtion velan korkomenot ovat 2,5 miljardia euroa vuosittain. Se vastaa muun muassa poliisin ja rajavartiolaitoksen koko budjettia.

Huhtikuussa tarvitsemme suomalaisilta rohkeutta muuttaa Suomen suuntaa. Valtiovarainministeriö on arvioinut, että valtiontalous tulee sopeuttaa seuraavan kahden vaalikauden aikana. Jos valtiontalous ajaa karille, niin eniten häviävät ne, joiden toimeentulo on valtion maksamista tuista riippuvainen. Kokoomus haluaa pitää kurssin oikeassa suunnassa nostamalla työllisyysastetta, lisäämällä Suomen kilpailukykyä ja priorisoimalla rahaa sinne, missä sitä eniten tarvitaan. Nyt on oikea aika muuttaa suunta.

Tulevat sukupolvet ansaitsevat parempaa kuin loputtoman määrän velkaa ja ongelmia ratkaistavaksi. Seison vahvasti oikeudenmukaisen, vastuullisen ja tulevaisuuteen tähtäävän politiikan takana. Haluan, että lapseni ja lapsenlapseni voivat elää hyvinvoivassa hyvinvointivaltiossa.

Seuraavan hallituksen yksi tärkeimmistä tehtävistä on julkisen talouden tasapainottaminen. Ilman tervettä taloutta emme pärjää. Tarvitsemme aitoja tekoja työn, yrittäjyyden ja kilpailukyvyn lisäämiseksi – se on kestävän kasvun kaava, jolla Suomen suunta muutetaan oikeaksi. Velkarallille tulee laittaa stoppi, sillä sen maksu siirtyy tuleville sukupolville – korkoineen.

Vahva valtion talous on vähävaraisen, ilmaston, ja aivan jokaisen meistä paras ystävä. Se mahdollistaa elämää kestävästi hyvinvointivaltiossa. Vaaleissa sinulla on valta valita.

Aleksi Kurki
Kansanedustajaehdokas numerolla 80
(kok.)