Blogi

Ajatuksiani politiikasta ja maailmasta ympärillämme.

5. joulukuuta, 2021 – Aleksi Kurki

Aluevaalit – miksi sinun tulisi olla kiinnostunut niistä?

Aluevaalit lähestyy kovaa vauhtia ja kampanja-aikaa on jäljellä alle kaksi kuukautta. Vaalien tulo itsessään juontaa juurensa nykyisen hallituksen tekemästä sote-uudistuksesta. Minä ja Kokoomus emme ole tämän uudistuksen kannalla, koska ihmisen sijaan se keskittyy mm. uusien hallintohimmeleiden luomiseen. Lisäksi taustalla vaanii maakuntaverokin. Mutta yhtä kaikki, kyseessä on kuitenkin tärkeät vaalit, koska ei ole yhdentekevää, kuka toimii kirstunvartijana.

Itse terminä sote-uudistus voi pelottaa, mutta yksinkertaistettuna uudistuksessa ollaan siis siirtämässä kunnilta sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi uusien hyvinvointialueiden vastuulle. Kyseessä on siis meille tärkeistä ja suurista asioista: terveydestä, taloudesta ja turvallisuudesta. Kuka pitää huolen, että talous on kestävällä pohjalla, turvallisuudesta ei tingitä ja ihmiset pääsevät jonoista laadukkaaseen, mutta kustannustehokkaaseen hoitoon?

Aluevaltuustoissa liikkuu sadoista miljoonista miljardeihin, alueen kokoluokasta riippuen. Ei ole siis yhdentekevää, kuka näistä rahoista päättää. Voimme pohdiskella missä päin puoluekenttää houkutus maakuntaverolle on suurin, Kokoomus sanoo selkeän ”ei”:n kyseiselle verolle.

Kokoomusta äänestämällä saat vastuullisen päättäjän. Päättäjän, joka huolehtii siitä, että ihminen, sinä, olet keskiössä, ja että jonoista päästään laadukkaaseen hoitoon, kun sitä tarvitsee. Hän huolehtii, että myös pelastus- ja ensihoitopalvelut ovat nopeasti ja yhdenmukaisesti saatavilla ympäri Suomen. Samalla saat päättäjän, joka huolehtii kustannustehokkuudesta, talouden kestävyydestä sekä maakuntaveron torjumisesta. Kenelle luotat vastuun siitä, että veroeurosi käytetään kaikista tehokkaimmin ja vastuullisimmin laadukkaiden palvelujen takaamiseksi?

Olen ehdolla aluevaltuustoon, jotta saamme näkyvän ja vahvan hahmon toimimaan maakunnan parhaaksi. Haluan tuoda nuoren modernia näkökulmaa tuorein ajatuksin. Tulen ajamaan muun muassa terapiatakuuta, kestävää ja innovatiivista taloudenpitoa sekä toimivaa hoitoa lähelle. Vaaliteemojani pääset lukemaan laajemmin täältä.

Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 12.-18.1.2022 ja ulkomailla 12.-15.1.2022. Varsinainen vaalipäivä on 23.1.2022.