Aleksi

Yhteiskunnallinen vaikuttaja, innovoija, herrasmies.

Tulevaisuus luodaan tänään!

Aleksi Kurki

Uutta särmää Pyhtäältä

Hei! Olen Aleksi Kurki, 19-vuotias innokas pyhtääläinen. Suoritan tällä hetkellä Kotkan lyseossa lukio-opintojani abiturienttina ja pyöritän 4H-yritystä kaverini kanssa. Vapaa-ajallani tykkään ulkoilla kauniissa luonnossa, harrastaa erilaisia liikuntamuotoja lenkkeilystä frisbeegolfiin ja tietysti viettää kavereiden kanssa aikaa vaikka kahvin tai hyvän ruuan äärellä. 

Olen kasvanut lähes koko elämäni Pyhtäällä ja käynyt siellä kouluni, lukuun ottamatta lukiota, jota käyn tällä hetkellä Kotkan lyseossa. Pyhtää on tarjonnut minulle hyvän paikan kasvaa, mutta minulla on unelma, että se ja maailma on lapsilleni ja lapsen lapsilleni vielä parempi paikka.

Arvopohjaani kuuluvat olennaisesti vapaus ja vastuu, mahdollisuuksien tasa-arvo ja rohkeus. Yksilöillä tulee olla vapaus toteuttaa itseään parhaalla katsomallaan tavalla, pitäen samalla mielessä vastuun omista teoistaan. Valtio toimii tässä mahdollistajana, eikä määrääjänä. Kaikilla tulee olla yhdenvertaiset mahdollisuudet menestyä elämässä riippumatta taustastaan. Kaikkien täytyy saada ponnistaa samalta viivalta, mutta ahkeruudesta tulee palkita. Rohkeus on itselleni tärkeä arvo, ja haluan uskoa sen näkyvän tekemisessäni. Rohkeus on sitä, että uskaltaa tehdä myös vaikeita päätöksiä, haastaa itseään ja katsoa asioita boxin ulkopuolelta. Tämä on niin politiikassa kuin elämässäkin tärkeää.

Poliittinen taipaleeni alkoi, kun pääsin Kokoomuksen kansanedustajalle, Eero Suutarille, TET-harjoitteluun yhdeksännellä luokalla. Sinänsä hauska ajatella, että ennen TET-harjoittelua ei politiikka minua paljoa kiinnostanutkaan. Ja tähän harjoitteluunkin päädyin hieman jopa vahingossa, koska minulla ei ollut ideaa, mihin hakea ja iskäni heitti, että eduskunta olisi varmaan kiinnostava paikka. Sitä se todellakin oli. TET-harjoittelusta lähtien minulla on ollut palava halu vaikuttaa niin paikallistason kuin valtakunnan politiikkaan. Jälkikäteen ajateltuna, TET-harjoittelu eduskunnassa oli varmasti yksi elämäni parhaista valinnoista.

Olen ikäisekseni poikkeuksellisen kokenut, ja Kymen Sanomat onkin siteerannut minua ”Nuorena Konkarina”, joka on mielestäni hyvin osuva. Sain viime kuntavaaleissa luottamuksen toimia kunnanvaltuutettuna, kunnanhallituksen jäsenenä ja suurimman valtuustoryhmän puheenjohtajana. Lisäksi toimin Kymenlaakson maakuntavaltuustossa ja Kaakkois-Suomen Kokoomusnuorten puheenjohtajana. Alta löydät kokemukset kokonaisuudessaan.

Ansioluettelo

Kaakkois-Suomen Kokoomuksen varapuheenjohtaja 2022-

Pyhtään kunnanvaltuuston jäsen 2021-

Pyhtään kunnanhallituksen jäsen 2021-

Kymenlaakson maakuntavaltuuston jäsen 2021-

Pyhtään Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja 2021-

Pyhtään kunnanvaltuuston vaalilautakunnan varapuheenjohtaja 2021-

Pyhtään nuorisovaltuuston II varapuheenjohtaja 2019, puheenjohtaja 2020

Kotkan lyseon opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja 2020-

Kaakkois-Suomen Kokoomusnuorten piirihallituksen sihteeri 2020, 2021- puheenjohtaja

Pyhtään Kokoomuksen hallituksen jäsen 2020-

Kaakkois-Suomen Lukiolaisten piirihallituksen varajäsen, opiskelijakuntavastaava 2020

Huutjärven koulun oppilaskunnan hallituksen sihteeri 2018–2019

Pohjola-Nordenin Nuorisoliiton poliittisen työryhmän jäsen 2019